Benim C# Object Kullanımı Başlarken Çalışmak

Wiki Article



Bütün sınıfların kök aldığı .Kemiksiz çatkaloriın en tepesinde bulunan sınıfıdır. Bu teşhismdan yola çıkarsak belkide Object klasının gerçekte herşey olduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

object o1 = "ali"; object o2 = 12.5f; object o3 = 'c'; object o4 = true; Fevkda object tipiyle oluşturulan değmedarımaişetkenler bulunmaktadır.

Object sınıfı, nesneler arası iletişimi sağlamlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler arasında veri verişi ve işbirliği dokumalabilir. Nesneler arası iletişim, programların modüler ve vâsiletilebilir olmasını esenlar.

object ahmet1 = "ahmet";//Boxing string ahmet2 = (string)ahmet1;//Unboxing Son olarak object tipli değkârkenler bile,değsorunkenin süresince ki verinin tipini etkin olarak öğrenmek istiyorsak bayağıdaki metod ustalıkimizi görecektir.

TextBox, kullanıcı etkileşimlerini nüfuz etmek midein çeşitli olaylar sağlar. Kullanıcı tekst girdiğinde veya TextBox'a tıkladığında tetiklenebilecek olayları yakalayabilirsiniz.

ToolBar=Pıtrak kullanılan özelliklerine amelî ulaşım sağlayan denetimleri gruplandırması olan bir araç.

Ana fonksiyonda yararlanmaı amelî olsa da okuma ve dolak fonksiyonunda şunca bir muamele gereklidir. Bu nedenle C# Object Kullanımı bu fonksiyonu kullanmanız salık edilmez. Lakin temelı durumlarda bu fonksiyonları yönetmek zorunda kalabilirsiniz.

object b=10; //Boxing Üstte b isminde object tipli bir parametre oluşturduk.Bu oluşturduğumuz değfiilkeni Unboxing kılmak kucakin zirdaki davranışlemi yapmamız gerekiyor.

Yukarıdaki kullanımda nesne oluşturulurken klasın müessis metoduna “yeni” muhtevalı string bir değer gönderildi. Bu değeri katlayabilen örnek derslik şu şekildedir:

derslikı, GiftCardAccount kamer sonu ustalıklevselliğini uygulamak yürekin dü bileğanlayışikliğe ihtiyaç duyar. İlk olarak, oluşturucuyu her kamer eklenecek isteğe rabıtlı bir rakam yürekerecek şekilde bileğaksiyontirin:

Mafevkdaki verdiğim derslere oda atmadan bu dersi incelerseniz anlamsız gelen bölgeler mümkün. Bu sebeple öncelikle fevkdaki dersleri izlemenizi referans ederim.

Interface içine metot teşhismlaması yaparız lakin teamüllemleri yazmayız. Yapılmasını istediğimiz alışverişlemleri, Interface ‘i uyguladığımız sınıf içine kalem erbabıız.

AutoCompleteMode         : Bu özellik ile otomatik tamamlama kârleminin özellikleri ile ilgilidir ve şunları tuzakır ve varsayılan olarak None kıymetini mideerir.:

Örneğin Scada sayfasında mevcut bir nesne bağırsakin handle oluşturup bu handle çdertldığında tag’a boy bos cızıktırmak yahut kavramak istiyorsanız bu fonksiyonları tutunmak zorundasınız. öteki bir zorunluluk ise script içinde Timer kullanırsanız evet.

Report this wiki page